Herinrichting Kerkplein

Het projectgebied Kerkplein betreft het gedeelte tussen de Korte Ring, de Lange Ring, Ds. Waardenburgstraat en de Deestraat en loopt in principe door tot de kruising met de Poststraat/Nieuwstraat.
Lees verder

Klimaatadaptatie

Het klimaat verandert. Een mogelijk gevolg is wateroverlast. Daarom gaan we onderzoeken wat dit betekent voor Bruinisse en daarbij betrekken we ook u als inwoner.
Lees verder

Herontwikkeling Dreef/Nieuwstraat

De locatie Dreef/Nieuwstraat is waar voorheen de Lada garage van de firma Bal en de C1000 waren gevestigd.
Lees verder

Herontwikkeling Korte Ring 10

De realisatie van het dorpsplein in Bruinisse komt een stap dichterbij. De muziektent wordt gesloopt, evenals het pand Korte Ring 10 en daarvoor in de plaats komt een nieuw gebouw met daarin ruimte voor winkels en/of horeca en op de verdieping een levensloopgeschikte woning.
Lees verder

Herontwikkeling Kop Nieuwstraat

De locatie Kop Nieuwstraat bestaat uit het voormalige kantoorpand van de Rabobank aan de Lange Ring 1 en de daarnaast gelegen panden waar voorheen bakkerij Spelt was gevestigd.
Lees verder

Verbetering beleving doorgang viaduct De Meestove

Dit onderdeel stond op de planning om op te pakken nadat Rijkswaterstaat het groot onderhoud aan het viaduct De Meestove in 2018 zou gaan uitvoeren.
Lees verder

Herstructurering Koningin Julianastraat e.o.

Woningbouwvereniging Zeeuwland is in 2012 gestart met het herstructureren van een deel van haar woningvoorraad gelegen aan de Deestraat, Koningin Julianastraat, Prinses Beatrixstraat en Prinses Wilhelminalaan.
Lees verder

Herinrichting Noorddijk-Havendijk, inclusief Kustboulevard

De veiligheid voor langzaam verkeer op de Noorddijk en de Havendijk, die de verbinding vormt tussen het dorp en de westzijde van Bruinisse met de woonwijk Grevelingenhout, de recreatieparken, campings en jachthavens was al jarenlang slecht.
Lees verder

Riekusweel

Het gebied Riekusweel is genoemd naar de voormalige weel in het gebied ‘Riekusweel’ genaamd.
Lees verder

Bedrijventerrein Bruinisse

Het bedrijventerrein Bruinisse is een lokaal bedrijventerrein met bovenlokale ontwikkelingsmogelijkheden voor de aquabusiness.
Lees verder

Herinrichting Vissershaven

De gemeente was al een aantal jaar bezig met de voorbereiding voor de herinrichting van de Vissershaven door het mogelijk te maken om de mosselkotters en andere boten aan de kade te laten aanmeren, met nieuwe steigers, die ook geschikt zijn voor bezoekers.
Lees verder