HERONTWIKKELING KOP NIEUWSTRAAT

De locatie Kop Nieuwstraat bestaat uit het voormalige kantoorpand van de Rabobank aan de Lange Ring 1 en de daarnaast gelegen panden waar voorheen bakkerij Spelt was gevestigd.
Huidige situatie juli 16 Kop Nieuwstraat

De locatie Kop Nieuwstraat ligt op een belangrijke plek in het centrum. Herontwikkeling van deze locatie draagt bij aan het creëren van het gewenste dorpshart. Nadat de eigenaar van de panden aanvankelijk een idee had voor algehele sloop en nieuwbouw voor onder andere detailhandel en wonen op de verdieping, is het plan gewijzigd. Op dit moment wordt gewerkt aan het uitvoeren van een haalbaarheidsstudie naar de vestiging van een gezondheidscentrum. In het gezondheidscentrum zullen diverse specialisten hun plek vinden. Naast de apotheekhoudende huisartsenpraktijk zal er ook ruimte zijn voor een fysiotherapeut, logopedist en Buurtzorg. In het maatschappelijk centrum wordt ook ruimte vrijgemaakt om de bibliotheek te kunnen huisvesten. Daarmee wordt het nieuwe centrum een ontmoetingsplek in het hart van Bruinisse.
 

Huisartsenpraktijk Bruinisse verhuisd

De huisartsenpraktijk uit Bruinisse is verhuisd en houdt met ingang van maandag 3 oktober haar praktijk in het pand Lange Ring 2, beter bekend als het Rabobank gebouw. Dit is een tijdelijke locatie.
Op de plek waar de pas gesloopte panden Lange Ring 4 t/m 8 stonden is een nieuw gezondheidscentrum gepland. Als dat klaar is, zal de huisartsenpraktijk daar naartoe verhuizen.