Nieuws

Het laatste nieuws

Archeologisch onderzoek

26 oktober 2021

Archeologische opgravingen Korte Ring

Op 6 februari 2018 zijn er tijdens werkzaamheden voor de herontwikkeling de Korte Ring 10 en de sloop van de muziektent 57 overschotten en (delen van) voorwerpen aangetroffen. Gespecialiseerd archeologie bureau, Artefact heeft verder onderzoek gedaan naar de vondsten uit de Nieuwe Tijd (16e-19e eeuw). De conclusie is dat de gezondheidstoestand van de bevolking in Bruinisse waarschijnlijk erbarmelijk was in die tijd.
Korte Ring, Bruinisse

13 oktober 2021

Gebruik Korte Ring door gemotoriseerd verkeer

Na herinrichting van het Kerkplein is de rijrichting van de Korte Ring eveneens ‘omgedraaid’ en voor gemotoriseerd verkeer toegankelijk vanaf de Nieuwstraat/Poststraat/Lange Ring.
Kerkplein_impressie

24 september 2021

Projectbrochure Kerkplein beschikbaar

De gemeente Schouwen-Duiveland heeft in samenwerking met aannemer Gebr. Moerland een brochure opgesteld over het proces rondom de herinrichting van het Kerkplein (inclusief Nieuwstraat) te Bruinisse.
deelauto

24 september 2021

Vervolg pilot deelauto's Bruinisse

Dankzij een bijdrage van Windfonds Krammer staan er sinds juni 2020 twee elektrische deelauto’s in Bruinisse die 24/7 beschikbaar zijn voor inwoners en bedrijven. De pilotperiode is inmiddels afgelopen. Er is daarom hard gewerkt aan een doorstart van de pilot waar we u graag over informeren.
Kerkplein_impressie

15 juni 2021

OPENING KERKPLEIN OP 18 JUNI

Wethouder Van Burg legt op 18 juni eind van de ochtend een symbolische laatste steen op het Kerkplein in Bruinisse. De herinrichting van het plein wordt daarmee officieel afgerond.
Gat van Bruinisse

26 maart 2021

HOOGSTE PUNT NIEUWSBOUW DREEF-NIEUWSTRAAT

Op 30 april wordt het hoogste punt van het bouwproject tussen de Dreef en Nieuwstraat in de volksmond ook wel ‘Gat van Bru’ bereikt.