Nieuws

Het laatste nieuws

 • Hoek Deestraat-Beursstraat

  Informatie werkzaamheden Noorddijk, Beursstraat en Deestraat

  28 juli 2023

  Vanaf 21 augustus 2023 vinden er werkzaamheden plaats aan de Noorddijk/Beursstraat, in het najaar gevolgd door werkzaamheden in het kader van de herinrichting van de Deestraat.
 • nieuw bestrate Nieuwstraat

  Voorlopig een punt achter ontwikkeling Kevergarage Bruinisse

  7 juni 2023

  De afgelopen jaren investeerde de gemeente samen met ontwikkelaars veel in het verfraaien van de ruimte in het centrum van Bruinisse. Met de herontwikkeling van Nieuwstraat 12 in combinatie met Dorpsweg 21, de voormalige kevergarage en caravanstalling, zou het centrum ‘’af’’ zijn en uitvoering worden gegeven aan het masterplan. De projectontwikkelaar werkte de afgelopen jaren aan de herontwikkeling van de locaties. Maar de ontwikkelaar heeft te maken met een grote financiële uitdaging. De ontwikkelaar heeft daarom besloten de plannen voorlopig te stoppen.
 • Deestraat, inkijk vanaf havenzijde

  Korte terugkoppeling inloopavond herinrichting Deestraat

  5 juni 2023

  Op 18 april 2023 heeft de gemeente Schouwen-Duiveland met aannemingsbedrijf Gebroeders Moerland een inloopavond verzorgt over het project ‘Herinrichting Deestraat’. De belangrijkste input van die sessie is nu van een antwoord voorzien.

 • Deestraat, inkijk vanaf havenzijde

  Inloopbijeenkomst herinrichting Deestraat en omgeving

  24 maart 2023

  In december 2018 hebben wij het voorlopig ontwerp voor het centrumgebied van Bruinisse vastgesteld. Op basis daarvan hebben wij de laatste jaren de ‘deelgebieden’ Dreef, Kerkplein en Oudestraat heringericht. Nu is de Deestraat en omgeving aan de beurt.
 • Oudestraat, met links het terras van het hotel

  Herstart werkzaamheden Oudestraat en omgeving

  17 maart 2023

  Begin dit jaar zijn we geëindigd met het aanbrengen van de nieuwe bestrating aan de Oudestraat, ongeveer tot aan de kruising met de Beursstraat. We hebben de werkzaamheden tijdelijk gestaakt in verband met het stormseizoen (tot 1 april). Vanaf 3 april worden de werkzaamheden aan de Oudestraat weer opgestart.
 • Deestraat, inkijk vanaf havenzijde

  Extra budget nodig voor herinrichting Deestraat Bruinisse

  15 februari 2023

  Op 14 februari 2023 heeft het college het concept uitvoeringsontwerp voor herinrichting Deestraat vastgesteld en de gemeenteraad verzocht extra geld toe te voegen aan het uitvoeringsbudget voor de Deestraat.