Voorbereiding werkzaamheden Oudestraat en omgeving gestart

24 februari 2024

De gemeenteraad heeft in november 2021 ruim een half miljoen euro ter beschikking gesteld voor de herinrichting van de Oudestraat en omgeving. De gemeente is inmiddels gestart met de voorbereidingen.
Oudestraat in Bruinisse, zicht richting haven. Links het terras van het hotel

Na de herinrichting van de Dreef, Nieuwstraat en het Kerkplein staat er nu een forse upgrade van de Oudestraat en omgeving op het programma. Zowel ondergronds (riolering) als bovengronds. Het plangebied beslaat een deel van de Kerkstraat, de Goudzwaardstraat en de gehele Oudestraat. 

Basis voor de planvorming is het voorlopig ontwerp dat het college van burgemeester en wethouders een aantal jaren geleden al heeft vastgesteld voor het totale centrumgebied. Aan de hand van Aannemingsbedrijf Gebr. Moerland en met behulp van onder meer de bureaus Juust en KuiperCompagnons werkt de gemeente aan een definitief ontwerp. Zodra mogelijk zullen wij vervolgens ‘de omgeving’ informeren over de planvorming en de bijbehorende planning. Hoe dan ook zal er rondom de Visserijdagen op geen enkele wijze hinder zijn, daar houden we rekening mee.