HERONTWIKKELING LOCATIE KOP NIEUWSTRAAT BRUINISSE

21 september 2022

Hans Huizer van Ontwikkelingsmaatschappij Bijdorp B.V. en burgemeester Jack van der Hoek van de gemeente Schouwen-Duiveland hebben woensdag 2 september 2020 een exploitatieovereenkomst getekend voor de herontwikkeling locatie Kop Nieuwstraat te Bruinisse. Met deze overeenkomst is weer een volgende belangrijke stap gezet in de realisatie van het nieuwe dorpshart van Bruinisse.
ondertekening

Het initiatief van Ontwikkelingsmaatschappij Bijdorp B.V. aan de Nieuwstraat en Lange Ring heeft betrekking op de ontwikkeling van een gezondheidscentrum, waarin naast de apotheekhoudende huisartsenpraktijk ook behandelkamers zijn opgenomen voor andere zorg- en medische specialisten. Op de begane grond is voorzien in de nieuwe locatie voor de bibliotheek. In totaal worden in het nieuwe complex 13 levensloopgeschikte woningen gerealiseerd, die zijn voorzien van het Vivalib zorgconcept.

nieuwbouw nieuwstraat

De aanvraag omgevingsvergunning voor het plan is al ingediend bij de gemeente. De gemeenteraad moet over deze aanvraag nog een besluit nemen. Naar verwachting zal dat in oktober plaatsvinden. De heer Huizer hoopt in het eerste kwartaal van 2021 te kunnen starten met de bouw. Als alles volgens planning verloopt, dan is het nieuwe gebouw naar verwachting begin 2022 gereed en kan het nieuwe gezondheidscentrum worden ingericht, de bibliotheek naar de nieuwe locatie verhuizen en kunnen de nieuwe bewoners de woningen betrekken.