DEELAUTO’S BRUINISSE BESCHIKBAAR

21 september 2022

Op dinsdag 2 juni introduceert het mobiliteitsplatform SD Op Weg op Schouwen-Duiveland het deelauto-project ‘Schouwen-Duiveland Deelt’. Met verschillende partners is afgelopen maanden gewerkt aan de opstart van vijf elektrische deelauto’s op het eiland. Vanaf 2 juni worden de eerste twee deelauto’s (in Bruinisse) beschikbaar gesteld voor inwoners.
Deel auto's

SD Op Weg

Het deelauto-project valt onder de vlag van het mobiliteitsplatform SD Op Weg, een initiatief van gemeente Schouwen-Duiveland, Provincie Zeeland en vele lokale partners. Het platform helpt mobiliteitsinitiatieven op weg en verbindt deze aan elkaar, om al werkend te komen tot een eilandelijk mobiliteitsnetwerk.

Vijf deelauto’s in Renesse, Brouwershaven, Zierikzee en Bruinisse

Het deelauto-project is mede ontstaan dankzij woningcorporatie Zeeuwland. Zij stelt buiten kantoortijden drie elektrische bedrijfsauto’s beschikbaar voor inwoners in Renesse, Brouwershaven en Zierikzee. De corporatie is van mening dat zij hiermee een bijdrage levert aan het vergroten van mobiliteit en daarmee de leefbaarheid op het eiland. Dankzij een bijdrage van Windfonds Krammer zijn er daarnaast twee deelauto’s in Bruinisse gerealiseerd die 24/7 beschikbaar zijn. De deelauto’s zijn gerealiseerd met hulp van Stichting Duurzame Mobiliteit Zeeland en Fioole e-auto’s. De laadinfra op de locaties is gefaciliteerd door CZAV via AgriSnellaad.

Inschrijven via deelplatform GoodMoovs

Vanaf nu schrijven inwoners zich in bij het deelplatform GoodMoovs. Via dit platform reserveert en opent men de auto’s. Deelnemen kan via de prepaid methode of het afnemen van een abonnement. Van de deelauto’s in Bruinisse kan vanaf 2 juni gebruik worden gemaakt. De auto’s van Zeeuwland zijn nu door de coronacrisis nog niet in gebruik. De woningcorporatie verwacht dat zij deze over een aantal maanden openstelt voor derden.

De betrokken partijen streven ernaar om nog meer deelauto’s op Schouwen-Duiveland te realiseren. Dit kan zodra er voldoende animo vanuit een wijk, dorp of stad is. Inwoners kunnen via een formulier een abonnement bestellen. Bij voldoende particuliere of zakelijke abonnementen in de buurt plaatst het platform er een nieuwe deelauto. Via deze manier realiseren inwoners samen met hun buurtbewoners een deelauto in de wijk.

Meer informatie en de kosten vindt u op de website van SD Op Weg: http://www.sdopweg.nl/deelauto