AFRONDING WERKZAAMHEDEN DREEF EN START BOUW GAT VAN BRU

21 september 2022

Het is de bedoeling om begin juli de werkzaamheden aan de Dreef vrijwel volledig af te ronden. Vrijwel tegelijk starten de werkzaamheden voor het ‘Gat van Bru’.
Werkzaamheden

Momenteel legt M.J. Oomen de laatste hand aan de herinrichting van de openbare ruimte aan de Dreef, in de vorm van de aanleg van de kiss&ride zone voor OBS de Meerpaal. Op enkele kleine opleverpuntjes na is de openbare ruimte dan gereed. In de praktijk blijkt de kruising Dorpsweg/Nieuwstraat/Burgemeester Hagelaan echter onvoldoende verkeersveilig. Wij hebben daar al een aantal maatregelen getroffen door obstakels te plaatsen, maar in september zullen wij ook nog wat fysieke maatregelen uitvoeren aan de kruising om de snelheid van gemotoriseerd verkeer te verlagen. De appartementen boven de Etos en Gall&Gall worden medio juli 2020 opgeleverd door de ontwikkelaar.

Eind juni starten vervolgens de voorbereidingen voor de realisatie van het Gat van Bru. Het Gat van Bru wordt ingevuld met detailhandel op de begane grond en zeven wooneenheden (waarvan zes op de verdieping). Begin juli gaan daar de heipalen al de grond in en het doel is om dit bouwblok eind eerste kwartaal van 2021 op te leveren.