Deelauto’s aan de Dreef te Bruinisse

27 september 2019

De Stichting Duurzame Mobiliteit Zeeland en Mobiliteitsplatform SD Op Weg gaan met funding van Windfonds Krammer en de gemeente Schouwen-Duiveland twee elektrische deelauto’s beschikbaar maken aan de Dreef in Bruinisse.
- De afbeelding hierboven betreft een voorbeeld van een deelauto elders op Schouwen-Duiveland.
 

De elektrische auto’s komen van Fioole e-auto’s en de laadpalen worden geleverd door CZAV. De twee elektrische Renault Zoë’s krijgen een gereserveerde plek op het openbare parkeerterrein aan de Dreef, die de komende periode heringericht wordt. Daarnaast worden ook 2 openbare laadpunten gerealiseerd. De pilot duurt 2 jaar. Als er voldoende gebruik wordt gemaakt, kunnen de auto’s blijven staan of worden er zelfs auto’s toegevoegd.

Iedereen kan gebruik maken van de auto’s via het deelplatform GoodMoovs. Via uw smartphone of computer reserveert u een auto en krijgt u een digitale sleutel toegestuurd waarmee u de auto openmaakt. U betaalt door uw rekening te koppelen aan uw account. Een ritje van 2 uur waarin je 30 kilometer rijdt (bijvoorbeeld naar Zierikzee), kost ongeveer €10,-.

Men is nog op zoek naar een aantal vrijwilligers en gebruikers om de pilot tot een succes te maken. Wilt u meer informatie ontvangen over het gebruik van de auto of het worden van vrijwilliger? Meld u dan hier: https://forms.gle/GrpmegwZ6M4vqJ3r5