Bibliotheek verhuist tijdelijk naar Kerkplein

10 september 2019

De gemeente kiest ervoor om te starten met de herinrichting van de openbare ruimte aan de Dreef in Bruinisse, in verband met toekomstige herontwikkeling van de locatie Dreef/Nieuwstraat.

Om die plannen te kunnen realiseren, staat het gebouw aan de Molenstraat, waarin nu de bibliotheek is gehuisvest ‘in de weg’. Om die reden is met bibliotheek Oosterschelde en Hoep Beheer B.V. afgesproken dat de bibliotheek tijdelijk zijn intrek neemt in het pand aan het Kerkplein 8 in Bruinisse. De verhuizing is tijdelijk, omdat het de bedoeling is dat de bibliotheek een plek krijgt in het nieuwe gezondheidscentrum dat beoogd is om te realiseren op de kop van de Nieuwstraat.

U vindt de tijdelijke bibliotheek van circa 170 m2 op de begane grond in het nieuwe gebouw aan het Kerkplein. De bibliotheek zal hier op 1 oktober haar deuren openen. Informatie over de verhuizing zal door de Bibliotheek Oosterschelde verzorgd worden de komende weken. Doordat de bibliotheek de komende tijd in het pand aan het Kerkplein zal zijn gevestigd, zal pas na die tijd de beoogde functie van detailhandel en/of horeca daarin kunnen worden gerealiseerd.