Zeeuwse bestuurders bezoeken Bruinisse

22 mei 2019

Op 20 mei vond het jaarlijkse congres plaats van de Vereniging Zeeuwse Gemeenten, deze keer in de Jachthaven Bruinisse. Na een korte vergadering splitsten de Zeeuwse bestuurders zich op voor deelname aan een drietal excursies. Een daarvan had betrekking op de ontwikkelingen in het programma Bruinisse Voortvarend.

Excursie haven en centrum van Bruinisse

De excursie begon op de Jachthaven Bruinisse. Henk Gravenstein vertelde wat er allemaal komt kijken bij het ontwikkelen en het exploiteren van een jachthaven en over de veranderingen die sinds de economische crisis zich in de watersportsector hebben voorgedaan. Aangekomen op het Havenplateau gaf programmamanager Mariëlle Schenk uitleg over de plannen en ontwikkelingen in Bruinisse en de herinrichting van de Vissershaven. Addy Risseeuw van PO-mossel nam de bestuurders mee in de actuele ontwikkelingen in de mosselsector en de mosselkweek. Na diverse ontwikkelingen in het centrum te hebben bekeken en besproken werden de bestuurders op het toekomstige Dorpsplein opgewacht door Jeroen Hoep. Hij vertelde over de initiatieven waarmee hij de afgelopen jaren aan de slag is geweest. Vervolgens was het tijd voor een warm onthaal in Hotel Bru, waar de bestuurders door Jeroen Hoep werden meegenomen in de bedrijfsactiviteiten van Geronimo Leatherworks.

De excursie werd afgesloten met een bedrijfsbezoek aan Machinefabriek Padmos. Leon Padmos vertelde over het ontstaan van het bedrijf en de ontwikkelingen die het bedrijf de afgelopen decennia heeft doorgemaakt, maar ook over de prijs ‘Schip van het jaar’ die Machinefabriek Padmos heeft mogen ontvangen door een innovatief schip te ontwerpen, dat nu ook in aanbouw is.