Nieuwe AH, Etos en Gall&Gall begin voor heus winkelplein

Op 18 maart opende Roberto van Veldhuizen de deuren van de vernieuwde Albert Heijn, Etos en Gall&Gall in Bruinisse met een opening die paste bij de omstandigheden om de verdere verspreiding van het coronavirus in Nederland tegen te gaan.. ‘’Het echte openingsfeest houdt Bruinisse nog tegoed, want er gaat nog heel veel meer gebeuren in  het inmiddels spreekwoordelijke ‘’gat’’ van Bruinisse’’, aldus Van Veldhuizen.

Roberto-van-Veldhuizen

Volgens Roberto is de Market Plaza nog maar het begin van een prachtig (winkel)plein wat straks ontstaat. Ook de gemeente draagt daar met een flinke investering in de openbare ruimte aan bij. Ik hoop dat de inwoners straks niet meer praten over het ‘’gat van Bruinisse’’. Dat is dan weg en heeft een mooie invulling gekregen’’.   De Albert Heijn heeft een ware metamorfose ondergaan. Dat mocht ook wel, want een grote verbouwing dateerde al van 10 jaar geleden. De eisen van de consument zijn de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Wil je mee kunnen blijven doen in de retailmarkt dan is het ontzettend belangrijk dat je een winkel en assortiment kan aanbieden dat aansluit bij de behoefte van de klant. Voor deze ontwikkeling hebben we prettig samengewerkt met de gemeentelijke organisatie.

Door de uitbreiding van de AH konden we een borrelafdeling realiseren, het zelfscanplein uitbreiden,  ruimere winkelpaden creëren en een ruimer assortiment aanbieden. De Gall & Gall die ook gehuisvest is onder ‘’het dak –‘’ van het zogenoemde Market Plaza is wel twee keer zo groot als voorheen en de Etos, eveneens onder hetzelfde ‘’dak’’ gevestigd, heeft als eerste in de regio Zeeland een zelfscankassa gekregen. Dit versnelt de doorstroom. Zeker in deze crisistijd, waarin we het klantcontact echt willen beperken, een uitkomst. Ook voor de toekomst is het handig, want de doorlooptijd wordt voor de klant korter. Natuurlijk blijven onze drogisten klanten van adviezen voorzien, maar daar krijgen ze juist door deze zelfscanmogelijkheid misschien wel meer de gelegenheid voor. Met deze mooie winkel bedienen we niet alleen Bruinisse,  we willen ook echt een functie voor de regio vervullen. Als straks het totaalplaatje tussen de Nieuwstraat en het Kerkplein, wat geschetst is in de Structuurvisie Bruinisse 2025, gerealiseerd is gaat Bruinisse nog een grotere aantrekkingskracht hebben op inwoners maar ook bezoekers van ons eiland.