Uitbreidingsplannen Albert Heijn supermarkt stap verder

6 september 2018

De gemeente heeft met de eigenaar van de Albert Heijn supermarkt afspraken gemaakt om het nieuwe plan voor uitbreiding van de supermarkt en herontwikkeling van de locatie Dreef/Nieuwstraat te kunnen realiseren.

De nadere planvorming en uitvoering is opgedeeld in een aantal fases.

Schetsontwerp stedenbouwkundig plan.

In eerste instantie werken we aan het opstellen van een ontwerpbestemmingsplan. Naar verwachting neemt het college van burgemeester en wethouders daarover later dit jaar een besluit. We berichten u daarover te zijner tijd op deze website, maar ook via Wereldregio over de mogelijkheid om zienswijzen in te dienen.

Fase 1: Uitbreiding Albert Heijn supermarkt

De eigenaar van de supermarkt heeft de wens om een kwaliteitsslag te maken op de huidige locatie door de winkel uit te breiden.  Om dit te kunnen realiseren wordt op de locatie, waar voorheen de woning op het perceel Dreef 10 stond, bebouwd met een nieuw gebouw van maximaal 450 m² waarin de winkels Etos en Gall&Gall een plek krijgen. De bedoeling is om op de eerste verdieping drie appartementen te realiseren. Het winkelpand aan de Dreef 2 wordt met een kleine 200 m² tot een oppervlakte van maximal 1.740 m² vergroot.

Fase 2: Nieuwbouw hoek Dreef/Nieuwstraat

Op de hoek Dreef/Nieuwstraat waar nu tijdelijk een parkeerterrein is aangelegd, komt in een volgende fase een nieuw gebouw (oppervlakte maximaal 250 m²) met een aantal units voor kleinschalige detailhandel of andere commerciële dienstverlening (geen horeca) op de begane grond. De wens is op de verdieping maximaal 6 appartementen te realiseren. Tussen dat gebouw en de bestaande bebouwing aan de Nieuwstraat is nog een nieuw te bouwen woning in de planvorming opgenomen.

Hoe het woonprogramma in zowel fase 1 als 2 er precies uit gaat zien is mede afhankelijk van de nadere uitwerking van het gemeentelijke woonbeleid en de mogelijkheden die de initiatiefnemer in dat kader straks nog kan creëren om woningen te kunnen realiseren.

wOONVISIE 2017-2028

Herinrichting openbare ruimte omgeving Dreef

Het parkeerterrein dat in het voorjaar van 2018 is aangelegd is tijdelijk. De herontwikkeling van de locatie Dreef/Nieuwstraat gaat gepaard met een ingrijpende wijziging van de openbare ruimte. In het schetsontwerp herinrichting openbare ruimte dat in juli door het college van burgemeester en wethouders is vastgesteld, wordt uitgegaan van het verleggen van de huidige straat de Dreef in noordelijke richting. Het huidige parkeerterrein wordt uitgebreid. In overleg met de ontwikkelaar bepalen we wanneer we de openbare ruimte gaan herinrichten. Eerst moeten die plannen nog verder worden uitgewerkt.